Évente akár 1000 eurót, legalábbis ezt ígéri egy francia startup cég.

Ki ne halott volna már arról, hogy egészségünk megőrzése érdekében napi rendszerességgel kell mozognunk?! Ez már nem újdonság. Az viszont igen, hogy a rendszeres mozgással (egy kis gyaloglással) nem csak a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázata csökkenhet, hanem még pénzt is kereshetünk! Legalább is ezt ígéri egy áprilisban indult francia startup cég, a Weward.

Gyaloglás pénzért

Fotó: pixabay.com

A Weward a weboldalán azt ígéri, hogy az appot letöltő felhasználóknak minden egyes megtett lépésük után fizet. De nem sokat ám! A cég weboldalán az derül ki, hogy minden ezredik lépés után egy „ward”-ot (ez az applikáció virtuális pénzneme).

De mennyit is jelent egy ward?

Kicsit kutakodva, az alkalmazás Play áruházának weboldalán található egyik kép alapján egy ward kb. 2 eurócentet ér, ami a jelenlegi árfolyamon számolva kb. 6 Ft-nak felel meg. Sőt! Az alkalmazás jutalmazza az igazán kitartó felhasználókat, hiszen minden tízezredik lépés után 10 ward-ot, vagyis kb. 20 eurócentet fizet. Az így megszerzett virtuális pénzt aztán a felhasználók különböző termékekre, szolgáltatásokra, ajándékkártyákra vagy pénzre válthatják.

El kell, hogy szomorítsam azokat, akik igénybe vennék csak emiatt a futópadok használatát. Az app csak a nyílt tereken megtett lépéseket számítja! Ehhez az appnak nincs másra szüksége, csak a telefonunk GPS rendszerének használatára. Továbbá, iparkodniuk kell azoknak is, akik kevesebbet szoktak gyalogolni, hiszen a cég, csak azoknak fizet, akik naponta több, mint 2500 lépést tesznek meg.

A weboldaluk szerint akár 1000 eurót is lehet így keresni évente. Hogy is van ez? Ahhoz, hogy ezer eurót kapjunk, kb. 50.000 wardot kellene gyűjteni, ami éves szinten kb. 25 millió lépést jelentene, napi szinten több, mint 68 ezer lépéssel számolva. Ember legyen a talpán, aki ezt tudná teljesíteni.

Nem is ebből jön össze az évi ezer euró!

A cég abból szerzi a bevételeit (és gondolom a kifizetéseket is ebből fedezik), hogy a velük szerződésben álló kereskedelmi egységekbe terelik az embereket. Egy-egy ilyen kereskedelmi egységek meglátogatásáért a startup cégnek 1-2 eurót is fizetnek a partnerek. A felhasználók igazán azzal szakíthatnak „nagyot”, ha az alkalmazás által ajánlott különböző éttermeket vagy üzleteket meglátogatják, ezzel akár 5-35 ward-ot is kaphatnak!

Láthatjuk, hogy a startup cégnek egy jó üzleti modellt sikerült összehoznia, hiszen az egészségmegőrzésre ösztönzik az embereket, amivel még pénzhez is juthatnak mind a felhasználók, mind a startup cég. De a kérdés, hogy a felhasználóknak ez kifizetődő-e? Mindenestre a Play áruházból eddig több, mint százezren telepítették az alkalmazást, ami egy féléves app-nál egész szép felhasználó számot jelent. Kis hazánkban nem túl sok esély van rá, hogy megjelenik majd az app, de hátha!

Annyi biztos, hogy egy kis mozgással valóban sokat nyerhetünk, ha az egészségünk fenntartása a cél. Mint korábbi cikkünkben már megírtuk, napi fél óra mozgással valóban sokat tehetünk egészségünk megőrzéséhez.