Nem kizárt, hogy ez már a második hullám.

Nem csak hazánkban, hanem világszerte nő a koronavírussal fertőzöttek száma. Nem kizárt, hogy ez már a második hullám lenne. A német Robert Koch Járványügyi Intézet igazgatója (Lothar Wieler) szerint az emberek hanyagsága miatt nő az új koronavírus-fertőzöttek száma.

Ennek oka lehet egyrészt az, hogy az elmúlt hetekben sokan jártak külföldön nyaralás céljából, ezáltal behurcolhatták a vírust, másrészt további aggodalomra adhat okot az is, hogy a szabályok betartását illetően csökkent a lakosság fegyelmezettsége is.

Lothar Wieler szerint ahhoz, hogy sikert érjünk el az embereknek be kellene tartani a biztonsági előírásokat és a higiéniás szabályokat (gyakran mossunk kezet), valamint tartani kellene egymástól a megfelelő (legalább 1,5 méteres) távolságot. Ahol ezt nem lehet betartani, akár szabadtéren is viselni kellene a maszkokat.

Az elmúlt napokban hazánkban is meredeken nőtt a napi új fertőzöttek száma. A szakemberek figyelmeztetnek: most mindannyiunk érdekében nagyon fontos, hogy a fertőzés elkerülése érdekében mindenki tartsa be a távolságtartás és maszkviselés szabályait, továbbá a megfelelő higiéniát (kézmosás és fertőtlenítőszerek használata). Fontos továbbá, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjunk.

Forrás: https://www.theguardian.com/world/2020/jul/28/coronavirus-negligence-driving-increase-in-cases-german-agency

Forrás: pixabay.com