Ezekkel a gyógyszerekkel hatékonyan tudták kezelni a betegeket!

A koronavírus-járvány tavaly decemberben tört ki Kínában. Azóta rengeteg információt felhalmoztunk a koronavírussal kapcsolatban, többek között, hogy a lappangási ideje a jelenlegi adatok szerint 5-6 nap és emberről emberre terjed jellemzően cseppfertőzéssel, illetve váladékokkal történő direkt vagy indirekt kontatktussal. A súlyos megbetegedések aránya max. 10%-ra becsülhető, míg a halálozási arány nem éri el a 2%-ot. Ettől függetlenül nagyban elősegítené a koronavírus fertőzött betegek gyógyulási esélyét, ha lenne egy olyan gyógyszer, mellyel hatékonyan és gyorsan tudnánk leküzdeni a koronavírus-fertőzést.

Koronavírus Gyógyszer Véődoltás

Fotó: pixabay.com

Nemrégiben, Csung Nan-san – Kína egyik vezető szakértőjének bejelentése szerint megtalálhatták a koronavírus első hatékony gyógymódját. Az eddigi esetszámok és adatok alapján a gyógyult betegek vérplazmája, valamint egy malária ellenes gyógyszer, a klorokin (chloroquine) is hatékony gyógymódnak bizonyult a koronavírussal szemben.

A klorokinnak az úgynevezett immunmoduláns hatását használták ki a koronavírus elleni kezelések során.

A vírusellenes hatást nemrég egy másik tanulmány is igazolta!

Örülhetnénk, ha lenne egy már törzskönyvezett, régóta piacon lévő gyógyszer, mellyel hatékonyan tudnánk küzdeni a koronavírus ellen, így nem kellene éveket, akár évtizedeket is várni, míg egy hatásos gyógyszer engedélyeztetésre kerül és piacra dobják.

A koronavírus elleni védőoltás még hiányzik, reméljük az is minél hamarabb elérhetővé válik!