Fájdalomcsillapítót és esernyőt vigyünk ma magunkkal.

A mai napon erősen felhős vagy borult lesz az ég és többfelé számíthatunk esőre. A kettősfronti hatás miatt az arra érzékenyeknél fejfájásos panaszok jelentkezhetnek, valamint vérnyomás ingadozásra is számíthat. A fejfájás mellett alvászavar és ingerlékenység alakulhat ki, mely miatt a szokásosnál fáradtabbnak, álmosabbnak érezhetjük magunkat.

Orvosmeteorológia Fronthíradó

Fotó: Pixabay.com

A borús idő a hangulatunkat is negatívan befolyásolja majd. Az átlagosnál hidegebb, esősebb időjárás miatt kedvetlenebbek lehetünk és ez a lehangoltság nemcsak a frontérzékenyekre lesz jellemző. Az asztmásoknak és allergiásoknak jó hír viszont, hogy a szálló por és a pollen koncentrációja országszerte alacsony marad, így a légúti panaszok kevésbé jelentkeznek majd.

Vezető tünetek: Fejfájás, vérnyomás ingadozás, ingerlékenység, lehangoltság.

Javaslat a mai napra: Fejfájás esetén fájdalomcsillapító bevétele javasolt és ha álmosnak, fáradtnak érzi magát, a legjobb ha egy fél órára is, de lepihen. Érdemes pár órát a szabad levegőn tölteni, az oxigéndús levegő és a testmozgás felélénkíti a szervezetünket. A fűszeres és zsíros ételek fogyasztását kerülni kell, mert megterhelheti emésztőrendszerünket. Inkább egyen naponta többször, de keveset és a könnyen emészthető ételeket részesítsük előnyben.

Publikálta: Dr. Pukoli Dániel