Napi egészségtipp: Legfontosabb szűrővizsgálatok férfiaknál!

Tudjuk nagyon jól, hogy a férfiak kevésbé egészségtudatosak, mint a nők. Nem szeretnek járni szűrővizsgálatokra, pedig náluk is ugyanolyan fontos, mint a gyengébbik nemnél. Nézzük meg, mik a legfontosabb szűrővizsgálatok férfiaknál.

 

szűrővizsgálat férfiaknál prosztatarák napi egészségtipp

Designed by Pixabay.com

A herék önvizsgálata, havonta való áttapintása fontos a heredaganat korai felismerése céljából. Már 20 éves kortól ajánlott az önvizsgálat elvégzése.

A prosztata évenkénti vizsgálata végbélen keresztül vagy ultrahangos vizsgálata 50 éves kor felett javasolt.

A vastag-és végbélrák korai kimutatása céljából 50 éves kor felett a székletvér teszt elvégzése ajánlott.

Bármely életkorban a szájüreg és bőr orvosi átvizsgálása, évenkénti vizsgálata fontos a szájüregi-és bőrrák (melanoma) megelőzése céljából.

Javaslat: a 4 szűrővizsgálat elvégzése nem sok időt vesz el életünkből, hiszen évente egy napot igazán rá lehet szánni. Jelöljön ki évente egy napot, amikor ezeket a vizsgálatokat elvégzi és ha negatív akkor mindenki örül.

0 Tovább

Napi egészségtipp: Ezek a legfontosabb szűrővizsgálatok nőknek!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát. A szűrővizsgálatok minimális időt vesznek el életünkből és általuk könnyen megelőzhetjük a bajt, ráadásul ingyenesek!

mellrák szűrővizsgálat napi egészségtipp

Designed by Pixabay.com

Mik a legfontosabb szűrővizsgálatok nőknél?

A mellrák vezető halálokoknak számítanak Magyarországon. A rendszeres önvizsgálattal idejében felfedezhetjük a bajt és még időben orvoshoz tudunk fordulni.

Javaslat: minden hónapban tapintsák át mindkét mellüket és ha rendellenességet (csomót, a mellbimbó befelé fordulását, hónaljban csomót tapintanak) észlelnek azonnal forduljanak orvoshoz további kivizsgálás céljából. Korábban már írtam egy cikket a mellfájdalmak okairól.

Évenkénti rendszeres nőgyógyászati vizsgálattal könnyen felfedezhető a méhnyakrák, amely a második leggyakoribb rosszindulatú daganat és a harmadik helyen áll a nők daganatos halálozásában a világon.

Bármely életkorban a szájüreg és bőr orvosi átvizsgálása, évenkénti vizsgálata fontos a szájüregi-és bőrrák (melanoma) megelőzése céljából.

Javaslat: Nagyon fontosnak tartom, hogy a nők járjanak el évente szűrésre, mely egy pár perces procedúra. A korai stádiumú méhnyakrák gyógyítására több lehetőség is kínálkozik. Védőoltás is létezik ellene, mely a serdülőkorú lányoknak ingyenes!

0 Tovább

ONLINE ORVOSI TANÁCSADÁS

Mi a panasz?

blogavatar

Orvosi blog, mely Önnek szól! A szakmailag hiteles tartalmakat mindenki számára közérthető formában jelenítjük meg. Naponta frissülő tartalmainkkal az Ön egészségét, egészségértését szolgájuk! Blogunkat használja egészséggel! :)

Weboldal

Címkefelhő

napi egészségtipp (5)sbo (3)sürgősségi (3) (2)védőoltás (2)allergia (2)orvos (2)akut alapellátási egység (2)mozgás (2)Szárazszem (1)folyadékbevitel (1)folyadék (1)víz (1)Calcium (1)Kálcium (1)Miért horkolunk? (1)depresszió (1)magnézium (1)Szemviszketés (1)Antibiotikum (1)Csuklás (1)Laborvizsgálat (1)Magas vérnyomás (1)Szúr az oldalunk futás közben (1)glutén érzékenység (1)ételek és gyógyszerek kölcsönhatása (1)Szegénység (1)Tejallergia (1)laktózérzékenység (1)Cukorfogyasztás (1)magas vérnyomás (1)árpa a szemen (1)Húsvéti reggeli (1)Fronthíradó (1)Egészségügyi hírek (1)Kávé fogyasztás (1)Édesítőszerek vs. cukor (1)Szívinfarktus (1)Koleszterin (1)Karikás szem (1)Alvás (1)Napszúrás (1)Hőguta (1)Lyme-kór (1)Kánikula (1)Szúnyogcsípés (1)Gyermekkori elhízás (1)Stressz (1)Stroke (1)Bakteriofág (1)Daenerys (1)zuhanyzás hányszor? (1)Orvosmeteorológia (1)antibiotikum (1)vírus (1)Mirelit kaják (1)Elhízás (1)Energetizáló tippek (1)Nátrium-glutamát (1)Emlékezet (1)méhcsípés (1)orvosvalaszol (1)influenza (1)HPV (1)szja adókedvezmény (1)beteg adókedvezmény (1)magánellátás (1)méhnyakrák (1)köhögés (1)kanyaró (1)mellfájdalom (1)kimerültség (1)fáradtság (1)köhögéscsillapítás (1)vállalkozó orvosok (1)orvoslicit (1)szakellátás (1)szakrendelő (1)alapellátás (1)háziorvos (1)sürgősségi betegellátás (1)szakvizsga (1)orvosi tippek karácsonyra (1)orvoshiány (1)triázs (1)hogyan kerüljük el az orvost (1)házi patika (1)rák ellenszere (1)hosszú élet titka (1)meddőség (1)Puffadás (1)vitaminok (1)fájdalmas vizelés (1)vizelet csíp (1)hasi görcs (1)teltségérzet (1)pollen (1)korpás haj (1)korpásodás (1)orvosi ügyelet (1)terhes vitamin (1)magzatvédő vitamin (1)szűrővizsgálat (1)szűrővizsgálat férfiaknál (1)mellrák (1)fél egészség (1)lustaság (1)prosztatarák (1)vesekő (1)Magnézium (1)az orvos válaszol (1)hajhullás (1)pihentető alvás (1)parlagfű (1)

Feedek