Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát. A szűrővizsgálatok minimális időt vesznek el életünkből és általuk könnyen megelőzhetjük a bajt, ráadásul ingyenesek!

mellrák szűrővizsgálat napi egészségtipp

Designed by Pixabay.com

Mik a legfontosabb szűrővizsgálatok nőknél?

A mellrák vezető halálokoknak számítanak Magyarországon. A rendszeres önvizsgálattal idejében felfedezhetjük a bajt és még időben orvoshoz tudunk fordulni.

Javaslat: minden hónapban tapintsák át mindkét mellüket és ha rendellenességet (csomót, a mellbimbó befelé fordulását, hónaljban csomót tapintanak) észlelnek azonnal forduljanak orvoshoz további kivizsgálás céljából. Korábban már írtam egy cikket a mellfájdalmak okairól.

Évenkénti rendszeres nőgyógyászati vizsgálattal könnyen felfedezhető a méhnyakrák, amely a második leggyakoribb rosszindulatú daganat és a harmadik helyen áll a nők daganatos halálozásában a világon.

Bármely életkorban a szájüreg és bőr orvosi átvizsgálása, évenkénti vizsgálata fontos a szájüregi-és bőrrák (melanoma) megelőzése céljából.

Javaslat: Nagyon fontosnak tartom, hogy a nők járjanak el évente szűrésre, mely egy pár perces procedúra. A korai stádiumú méhnyakrák gyógyítására több lehetőség is kínálkozik. Védőoltás is létezik ellene, mely a serdülőkorú lányoknak ingyenes!