A reggeli ébredést követő rutinunk fontosabb, mint gondolnánk. A rossz szokások az egész napunkra hatással lehetnek, ezért összeszedtük a leggyakoribb ébredést követő hibáinkat, melyet reggelente elkövetünk.

  1. Szundizás: Az extra 15 perc alvás nem feltétlenül hoz több energiát. Jobb, ha minden nap azonos időben fekszel és kelsz fel.

  2. Sötétben maradás: Ébredést követően érdemes minél hamarabb természetes napfényhez jutni. A napfénynek számos pozitív hatása van, segít a fertőzések és gyulladások leküzdésében. A D-vitamin termelését is serkenti, javítja a gondolkodást, a mozgást és a hangulatunkat is.

  3. Túl sok alvás: Hosszasan aludni sem ajánlott, akkor sem ha későn feküdtél le. Fontos betartani az alvási rutint a hétvégén is a jobb minőségű alvás érdekében.

  4. Gyors felkelés az ágyból: Az ágyból gyorsan felugrásnál a vérnyomás hirtelen csökkenése miatt megszédülhetünk vagy akár el is ájulhatunk. Az ágyból ébredélst követően érdemes lassan kell felkelni, és pár másodpercig ülve maradni, hogy a szerveztünk megszokja az új helyzetet.

  5. Kimaradó reggeli kávé: Ha rendszeresen kávézol reggel, annak kihagyása nem tesz jót. Hiányzik a koncentráció, fáradékonnyá válunk, fejfájás, szédülés és influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek. Ha szeretnénk leszokni a koffeinről, fokozatosan csökkentsük az adagot.

  6. Kimaradó fogmosás: Éjszaka lepedék képződik a fogakon, amit reggel érdemes lemosni. A lepedék fogkővé keményedhet, amit csak fogorvos tud eltávolítani. Ha nem kezeljük, más egészségügyi problémák is előfordulhatnak, például bedagadt, vérző íny. Figyeljünk arra, hogy ne mossunk fogat rögtön kávé vagy savas étel/ital fogyasztása után, mert a savak károsíthatják a fogzománcot. Jobb ha étkezés vagy italfogyasztás előtt, vagy 30-60 perccel később mosni fogat.

Fotó: pixabay.com