Használd a Life.hu Tünetkeresőjét!

Mitől fájhat a fejem? Miért vagyok fáradt és levert? Ezekben a kérdésekben, egészségügyi panaszaink és tüneteink okának kiderítésére gyakran fordulunk az internetes keresőkhöz. Az esetek egy részében valóban hasznos információkra bukkanhatunk, azonban a keresési találatok között számtalan olyan betegségekkel foglalkozó weboldallal is találkozunk, melyek többet ártanak, mint segítenének.

A világjárvány kellős közepén az is sokszor problémát jelent, hogy első ellátóként vajon milyen szakorvoshoz forduljunk egy adott egészségügyi panasz esetén? Sokaknál felmerülhet a kérdés: súlyosak-e annyira a tüneteim, hogy azonnal orvoshoz forduljak?

Egy biztos. Senki nem akar időt veszíteni azzal, hogy több orvosnál is megfordul mire kiderül a diagnózis és kezeltetni tudja magát.

A Life.hu-n nemrégiben megjelent Tünetkereső webalkalmazás - többek között - ezeket a problémákat hivatott kiküszöbölni, egyfajta tünetellenőrző funkciót betöltve. Az orvosok által fejlesztett alkalmazás segítségével testtájanként kereshetsz rá tüneteidre és néhány kérdés megválaszolása után megtudhatod milyen kórképek, betegségek (annak előfordulásának valószínűsége) állhatnak panaszaid hátterében. Az is kiderül, hogy

  • van-e gyanú életet veszélyeztető vagy súlyos betegségre?
  • tüneteiddel milyen szakorvoshoz fordulj?
  • milyen további vizsgálatok szükségesek a diagnózis pontosításához?
  • valamint az esetleges terápiás lehetőségekre is javaslatokat kapsz.

A magyar fejlesztésű alkalmazás adatbázisa folyamatosan frissül, egyre több tünetre lehet majd rákeresni. Érdemes könyvjelzőként elmenteni, hogy szükség esetén azonnal kéznél legyen!

Fontos megemlíteni, hogy a webalkalmazásban megjelenő információk csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást!

A Tünetkeresőt a Life.hu oldalának menüpontjában találod! Kattints IDE, és próbáld ki!

Tünetkereső Life Tünetellenőrző

Fotó: freepik.com