Most érdemes beadatni!

Az ősz közeledtével nemsokára elérkezik a szezonális influenzajárvány időszaka, mely a még tomboló koronavírus világjárvánnyal együtt sokkal több áldozatot szedhet az idei évben.

Mind a koronavírus, mind az influenzavírus felső légúti megbetegedést okoz, mely mindkét kórokozó esetén súlyos tünetekkel és szövődményekkel járhat, így kettős fertőzés esetén igen rossz kimenetellel lehet számolni. Míg a COVID-19 elleni védőoltás a szakértők szerint legkorábban jövő év elején válhat elérhetővé, az influenza elleni védőoltás minden influenzaszezon előtt elérhető bárki számára. Idén a napokban megjelent hírek szerint aki kéri

az INGYENESEN meg is kaphatja,

ezért az eddigieknél is sokkal fontosabb, hogy aki teheti, beadassa magának az influenza elleni oltást, nem csak önmaga, de családja, környezete védelme érdekében is.

Az őszi influenzajárványok általában októberben indulnak, így az influenzaoltás felvételének ideális időpontja szeptember vége-október eleje. Kb. 2 hétre van szükség ahhoz, hogy megfelelő védelem alakuljon ki szervezetünkben a vírus ellen, így fontos, hogy még a járvány beindulása előtt beadassuk az oltást!

Mindemellett továbbra is érvényes, hogy a COVID-19 (és egyben az influenza) okozta járvány megfékezése érdekében tartsuk be az óvintézkedéseket: viseljünk maszkot, ha közösségbe megyünk, tartsunk egymástól minimum 1-1,5 méter távolságot, és ügyeljünk a megfelelő kézhigiéniára!

Koronavírus Védőoltás Influenza

Fotó: pixabay.com