Sokan keresik a kapaszkodókat, orvosszakmai érveket, hogy miként lehetne meggyőzni az oltáselleneseket. Vajon nálunk is csak a kötelező oltás felvétele lesz a megoldás? Csoportunk egyik tagja is hasonló kérdésekre keresi a választ.

Tisztelt Orvosok!

Van arra valami szakmai magyarázat, ami az oltásellenesekben jelenleg zajlik? Sajnos családon belül is kétségbeesve tapasztalom, hogy amúgy teljesen ép, normális, értelmes emberek önmagukból kifordulva teljesen irreális elméleteket tartanak valósnak, rettegnek egy védőoltástól, a világvégét várják. Egyszerűen úgy érzem, hogy elment az eszük, és ezt most a féltő aggodalom mondatja velem. Én úgy érzem, ehhez nem elég a rossz járványkezelés, vagy a kormány iránti bizalmatlanság. A legkülönösebb, hogy az indulatok teljesen ellentétes irányúak, mint amit a logika diktálna.

Mi oltottak, ezredszer is próbálunk higgadtan, észérvekkel érvelni, bár utóbb már inkább csak hallgatunk, nincs bennünk indulat az oltatlanokkal szemben, bár kétségtelen, hogy ők okoznak a társadalom és az egyének számára is nagyobb problémát, fájdalmat.

Ezzel szemben az oltatlanok elfogadhatatlan stílusban beszélnek velünk, mi vagyunk a mindentől is rettegő, agymosott birkák. Mi a magyarázat arra, hogy ilyen mértékben képesek eltekinteni a józan ész szavától? Értetlenül állok a jelenség előtt, mert úgy érzem, itt valami többről van szó, mint ellentétes álláspontok ütközése.

Honnan az a szinte fanatikus hit, amit az oltatlanok képviselnek? Ahhoz, hogy meg tudjuk győzni őket a tévedésükről, előbb ezt jó és szükséges volna megérteni.

Köszönöm!

Orvos válasza:

Sajnos ezt az elkeserítő és kiábrándító tendenciát minden normális érzelmű ember kénytelen most átélni.

Sok mindennel összefügg, iskolázottság, szocio-ökonomikus státusz, IQ, EQ, véleménybuborék, stb.

Erre erősítenek rá lelki terrorista hangadó csoportok, szinte háborús tömegpszichózisig fokozva az érzelmeket, rengeteg megtévesztett emberrel, akik az agressziójukban csak önigazolást találnak.

A normális emberek meg csak hátrálnak, hátrálnak…

Azonban véleményem szerint Ausztriában valami átszakadt, sorra fogják a vakcina kötelezővé tételt meghozni az EU országok. 

 

Koronavírus Vakcina Oltásellenesség

Fotó: pixabay.com